IMPACT DAY

dag vol betekenis

De Impact Day is een dagvullend programma in Egmond aan Zee, dat bestaat uit 2 activiteiten; Global Goals GO en een Circulaire Workshop. Organiseer je een groepsasctiviteit voor familie-, vrienden of werk? Doe eens duurzaam.

Verken de wereld van Global Goals – ofwel Sustainable Development Goals (SDG’s) – van de Verenigde naties (VN). Ze vormen de basis voor al onze activiteiten.  

Ons programma GROW, dat staat voor Go-Reset-Our-World. Onze activiteiten bevatten een mix van VOELEN, DENKEN, DOEN en DELEN. Hierdoor kan iedereen meedoen en op een speelse manier kennismaken met de Global Goals.

Wil je meer weten? Boek vrijblijvend een reservering voor de Impact Day. Naar aanleiding van je aanvraag nemen we contact op over de mogelijkheden.

Vuurtoren Van Speijck Global Goals Go

global goals go

Doe mee

Hoe ziet de wereld er over 30 jaar uit? Is er voldoende drinkwater en voedsel. Houden de dijken het water tegen… Waar kun je veilig wonen…. Denk je daar wel eens aan?

Zoek de antwoorden met Global Goals GO. Samen met je team, speel je deze interactieve game met behulp van een mobiele app. Je krijgt 17 opdrachten over de 17 Global Goals op een gps route van 4-9,5 kilometer.

Dit avontuurlijke spel kent niet alleen een hoge fun-factor, het brengt je ook dichter tot elkaar en tot de rest van de wereld!

Dien een aanvraag in voor een specifieke datum voor jouw groep van 15-100 personen.

Faq

GLOBAL GOALS GO

Global Goals GO is een leuke en leerzame activiteit waarbij je team kennis maakt met de Global Goals voor een duurzame toekomst. Jullie voeren 17 opdrachten uit op real life locaties, aan de hand van een gps route met behulp van een mobiele app.

De Global Goals – ook wel Sustainable Development Goals (SDG’s) – zijn 17 werelddoelen die zijn opgesteld door de VN. Ze zijn de blauwdruk voor een duurzame toekomst van en voor iedereen.

Dankzij deze werelddoelen, spreken landen, bedrijven, scholen en burgers een universele taal. Voorkennis over de Global Goals is niet noodzakelijk. Let’s play to learn.

Deze activiteit is geschikt voor groepen met deelnemers die goed ter been zijn, vanaf 10 jaar en ouder. Global Goals GO wordt gespeeld in teams van 3-6 personen.

Ook voor jongere kinderen kan het leuk en leerzaam zijn om met het team mee te gaan. Kinderen tot 10 jaar spelen daarom onder begeleiding gratis mee.

Teams worden gelijkmatig verdeeld in groepjes van 3 – 6 personen. Liefst is het een mix met zowel mannen als vrouwen. De teams worden uiteraard zelf gekozen en gaan ook zelfstandig op pad. Je speelt tegen andere teams die in dit zelfde tijdblok starten.

Elk team download van te voren de app gratis via de Playstore of Appstore op een mobiele telefoon. Verdere instructies hierover ontvang je per email bij je bestelling.

Binnen het team deelt de hoofduser vragen met de andere teamleden en verzendt de antwoorden. Er is dus altijd per team maximaal 1 persoon actief in de app.

Elke opdracht heeft een maximaal aantal punten. Om een extra moeilijkheidsgraad toe te voegen, wordt gedifferentieerd met levels binnen het spel. Speel je alle opdrachten mee, dan verdien je bonuspunten.

De antwoorden worden realtime beoordeeld door de Global Goals Guide. Tijdens het spel zijn daarom de scores van alle teams live te volgen op het scoreboard in de app. Dit maakt het extra spannend. Het team met hoogste score op alle 17 opdrachten is uiteindelijk de winnaar.

De tijdsduur van Global Goals GO is gemiddeld 2 – 3,5 uur, dit is onder andere afhankelijk van de lengte route (exclusief lunch). Die is tussen 4 km en 9,5 km.

Tijdens Global Goals GO verbruikt je telefoon data en energie. Laad de batterij van je mobiele telefoon daarom voorafgaand aan het spel volledig op tot 100%.

Ten eerste is de app namelijk tijdens de gehele route actief. Ten tweede ontvang je sommige opdrachten in de vorm van een video. En tot slot kun er zelf voor kiezen een vraag te beantwoorden met een video opname.

Bij elkaar opgeteld vraagt dit veel energie van je batterij. Als de batterij leeg raakt, wordt de app traag en dat wil je voorkomen.

Trek in elk geval stevige wandelschoenen aan.
Check daarnaast het weerbericht voor specifieke benodigdheden; zoals handschoenen, regenjas, zonnebril en een cap.

ALGEMENE TIPS
Tip 1: Kleed je in laagjes
Het weer aan de kust kan snel omslaan. Zorg er voor dat je bijvoorbeeld een jasje aan kunt doen of een trui uit.

Tip 2: Houd rekening met wind
– Ten tweede staat aan de kust vaak veel wind, hierdoor voelt de temperatuur vaak iets kouder aan.

Tip 3: Houd het hoofd cool
Tot slot; denk in de zomer bijvoorbeeld ook aan zonnebrandcreme, een cap voor op je hoofd en aan insecten die kunnen steken.

Heb je een eigen waterfles? Neem die dan mee. Lekker duurzaam. Check voor overige benodigdheden ook het weerbericht.

Je hebt genoeg tijd om alle opdrachten uit te voeren. Geniet van de omgeving en als je onderweg iets moois tegenkomt, sta dan ook vooral eens stil. De meeste mensen doen dat veel te weinig. 

Er zijn 2 vaste startlocaties voor Global Goals GO.

Bezoekerscentrum De Hoep
Johannisweg 2
1901 NX Castricum
Verzamelpunt: buiten op het plein

Terug naar de kust
Voorstraat 82
1931 AN Egmond aan Zee
Verzamelpunt: binnen in het atelier

De gids heeft een EHBO tas voor het verlenen van eerste hulp.

In geval van nood bel 112

CIRCULAIRE WORKSHOP

in samenwerking met gejut

Hier krijgt al het ‘strandafval’ een tweede leven. Vreemde vogels, gezonde vissen en zelfs blije honden, worden hier met liefde geboren.

Kunst ligt voor het oprapen in Egmond aan Zee. Doe mee en laat jouw circulaire talent zien. Je krijgt artistieke begeleiding van circular artist Berry.

Circulaire Workshop Kamikaze
Gejut Circulaire Workshop

FAQ

Circulaire workshop

Na het jutten ga je zelfstandig aan de slag met de materialen die je hebt gevonden tijdens de cleanup.

Tijdens de speurtocht van Global Goals GO krijg je een tasje mee voor een cleanup. Als je van opdracht A naar opdracht B loopt, kun je volop jutten. Alles wat je vindt, op straat en strand, mag je gebruiken voor je eigen circulaire creatie.

Iedereen krijgt een eigen plankje van 40 x 40 cm. De opdracht is 1 centraal thema te kiezen; bijvoorbeeld een een vogel of zeedier. 

Je kunt gebruik maken van spijkers, schroeven, lijmpistolen en kwasten om te plakken, timmeren en schilderen.

De Circulaire Workshop duurt ongeveer 1,5 uur.

Wil je iets moois zeggen met je kunstwerk en vind je het lastig om je idee handen en voeten te geven? Geen zorgen. Je krijgt professionele begeleiding van kunstenaarsduo Berry en Marianne. Laat jouw artistieke kant tot bloei komen.

Er is een aantal T-shirts beschikbaar. Deze mag je gebruiken, bijvoorbeeld om over je kleding te dragen. De shirts zijn vaker gebruikt. Er is van alles wat. Maar mogelijk niets voor jou. Dus als je je eigen kleding wilt beschermen, neem dan een oude trui of T-shirt mee.

De ruimte van ‘Terug naar de Kust’ biedt plaats tot 50 personen.

Terug naar de kust / Gejut
Voorstraat 82
1931 AN Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee geldt betaald parkeren in de periode van 1 maart tot 1 november. Hieronder enkele opties om te parkeren op maximaal 10 minuten loopafstand:
– Sportlaan -Doctor Wiardi Beckmanlaan
– Zeeweg
– Boulevard Noord
– Boulevard Zuid
– Kennedyboulevard