global goals go!

Dé duurzaamheids game voor jong en oud

Daag je team, vrienden of familie uit en speel samen Global Goals GO. Ontdek daarmee alle 17 Global Goals, ook wel bekend als Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties!

Global Goals GO is een interactief spel. Want je gaat met een mobiele app op zoek naar de 17 Global Goals op een fysieke route van 4 tot 9,5 kilometer. Op real-life locaties vind je opdrachten waarmee je verschil kunt maken.

Een leuke en inspirerende manier om kennis te maken met de Global Goals. En bovendien een prachtige manier om eens op een andere manier kennis te maken met elkaar en de omgeving.

GlobalGoalsGO-logo

Faq

GLOBAL GOALS GO

Global Goals GO is een leuke en leerzame activiteit waarbij je team kennis maakt met de Global Goals voor een duurzame toekomst. Jullie voeren 17 opdrachten uit op real life locaties, aan de hand van een gps route met behulp van een mobiele app.

De Global Goals – ook wel Sustainable Development Goals (SDG’s) – zijn 17 werelddoelen die zijn opgesteld door de VN. Ze zijn de blauwdruk voor een duurzame toekomst van en voor iedereen.

Dankzij deze werelddoelen, spreken landen, bedrijven, scholen en burgers een universele taal. Voorkennis over de Global Goals is niet noodzakelijk. Let’s play to learn.

Deze activiteit is geschikt voor groepen met deelnemers die goed ter been zijn, vanaf 10 jaar en ouder. Global Goals GO wordt gespeeld in teams van 3-6 personen.

Ook voor jongere kinderen kan het leuk en leerzaam zijn om met het team mee te gaan. Kinderen tot 10 jaar spelen daarom onder begeleiding gratis mee.

Teams worden gelijkmatig verdeeld in groepjes van 3 – 6 personen. Liefst is het een mix met zowel mannen als vrouwen. De teams worden uiteraard zelf gekozen en gaan ook zelfstandig op pad. Je speelt tegen andere teams die in dit zelfde tijdblok starten.

Elk team download van te voren de app gratis via de Playstore of Appstore op een mobiele telefoon. Verdere instructies hierover ontvang je per email bij je bestelling.

Binnen het team deelt de hoofduser vragen met de andere teamleden en verzendt de antwoorden. Er is dus altijd per team maximaal 1 persoon actief in de app.

Elke opdracht heeft een maximaal aantal punten. Om een extra moeilijkheidsgraad toe te voegen, wordt gedifferentieerd met levels binnen het spel. Speel je alle opdrachten mee, dan verdien je bonuspunten.

De antwoorden worden realtime beoordeeld door de Global Goals Guide. Tijdens het spel zijn daarom de scores van alle teams live te volgen op het scoreboard in de app. Dit maakt het extra spannend. Het team met hoogste score op alle 17 opdrachten is uiteindelijk de winnaar.

De tijdsduur van Global Goals GO is gemiddeld 2 – 3,5 uur, dit is onder andere afhankelijk van de lengte route (exclusief lunch). Die is tussen 4 km en 9,5 km.

Tijdens Global Goals GO verbruikt je telefoon data en energie. Laad de batterij van je mobiele telefoon daarom voorafgaand aan het spel volledig op tot 100%.

Ten eerste is de app namelijk tijdens de gehele route actief. Ten tweede ontvang je sommige opdrachten in de vorm van een video. En tot slot kun er zelf voor kiezen een vraag te beantwoorden met een video opname.

Bij elkaar opgeteld vraagt dit veel energie van je batterij. Als de batterij leeg raakt, wordt de app traag en dat wil je voorkomen.

Trek in elk geval stevige wandelschoenen aan.
Check daarnaast het weerbericht voor specifieke benodigdheden; zoals handschoenen, regenjas, zonnebril en een cap.

ALGEMENE TIPS
Tip 1: Kleed je in laagjes
Het weer aan de kust kan snel omslaan. Zorg er voor dat je bijvoorbeeld een jasje aan kunt doen of een trui uit.

Tip 2: Houd rekening met wind
– Ten tweede staat aan de kust vaak veel wind, hierdoor voelt de temperatuur vaak iets kouder aan.

Tip 3: Houd het hoofd cool
Tot slot; denk in de zomer bijvoorbeeld ook aan zonnebrandcreme, een cap voor op je hoofd en aan insecten die kunnen steken.

Heb je een eigen waterfles? Neem die dan mee. Lekker duurzaam. Check voor overige benodigdheden ook het weerbericht.

Je hebt genoeg tijd om alle opdrachten uit te voeren. Geniet van de omgeving en als je onderweg iets moois tegenkomt, sta dan ook vooral eens stil. De meeste mensen doen dat veel te weinig. 

Er zijn 2 vaste startlocaties voor Global Goals GO.

Bezoekerscentrum De Hoep
Johannisweg 2
1901 NX Castricum
Verzamelpunt: buiten op het plein

Terug naar de kust
Voorstraat 82
1931 AN Egmond aan Zee
Verzamelpunt: binnen in het atelier

De gids heeft een EHBO tas voor het verlenen van eerste hulp.

In geval van nood bel 112

CHECKLIST

GOED VOORBEREID OP PAD

Tijdens de gehele GPS route is je telefoon actief. Ook wordt er gebruik gemaakt van videos. Dit vraagt energie. Zorg daarom dat de batterij van je telefoon 100% opgeladen is.

De opdrachten bevatten text, geluid en video fragmenten. Check daarom van te voren je databundel en gebruik een telefoon die voldoende data ruimte over heeft.

Trek stevige schoenen aan, bijvoorbeeld sportschoenen of wandelschoenen.

Heb je een eigen waterfles? Breng die dan mee. Lekker duurzaam.

Dit spel is een uitdaging, dat is meestal niet de gemakkelijke weg. Bereid je voor op het onbekende en doe dingen die je anders nooit zou doen.

Waarom?

DAArom