Basecampus Bloom missie zaadje

Let’s GROW

GO RESET OUR WORLD

Met ons programma GROW, dat staat voor Go Reset Our World, maken we meer mensen bewust van oude gewoonten en nieuwe wegen. Met fantasie en positieve energie.

Onze missie is een duurzame toekomst. Want als we op deze voet doorgaan, stijgt de opwarming van de aarde naar 3 tot 5 °C eind van deze eeuw. En dat heeft desastreuze gevolgen voor al het leven op aarde.

Wetenschappers zijn het er over eens dat klimaatverandering wordt veroorzaakt door de mens. Toch ‘zien’ veel mensen het probleem niet. Als ze eens wisten, welke gevolgen dit heeft… dan zouden mensen wel anders reageren. Wil jij wachten tot het te laat is? Wij niet!

In onze visie heeft de wereld een RESET nodig. Alleen samen kom je verder. Daarom vormen de Global Goals van de VN de rode draad in al onze activiteiten. Met deze 17 werelddoelen creëren we samen een duurzame toekomst.

In ons programma bieden we individuele en groepsactiviteiten aan. Hiermee planten we spreekwoordelijke zaadjes voor duurzame groei. Zowel op persoonlijk niveau als in het collectief. 

Wij zijn als het ware een bloem die zaadjes verspreidt. Wij planten het zaadje, jij doet de rest. Wij hopen dat jouw zaadje groeit en bloeit. Zodat jij zelf ook zaadjes verspreidt. 

Basecampus Bloom missie zaadje

Rosalinde Leijdekker

wat doe je als je jong bent en je hele toekomst nog voor je ligt?

Rosalinde Leijdekker uit Heiloo schreef op 14 jarige leeftijd een brief aan minister president Rutte. 

‘Toen ik het klimaatrapport van het IPCC (klimaatpanel van de VN) las en merkte dat er niets gebeurde, begreep ik daar niets van.

Omdat klimaatverandering onomkeerbaar is, verwachtte ik onmiddellijke actie, juist van de politiek. De brief werd landelijk nieuws en premier Rutte heeft me uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Dat vond ik heel bijzonder.

Nog niet iedereen begrijpt wat er aan de hand is. Ik vind het belangrijk om op te komen voor de toekomst van mijn generatie. En dat is niet perse de toekomst van de mensen die het nu voor het zeggen hebben’.

Luister hier naar het verhaal van de jongste vrouwelijke spreker van TEDX Amsterdam.

ROADMAP

naar een duurzame toekomst in 2030

De weg naar een duurzame wereld in 2030 kent obstakels. Toch brengt elke stap ons dichterbij. Dus ga vooral op pad, neem de Global Goals route.

Alle grote en kleine stappen in de juiste richting zijn waardevol. We gebruiken concrete doelen, de Global Goals, daarbij als hulpmiddel.

Vele kleine stappen maken samen een groot verschil. Grote stappen zijn nodig om te versnellen. Durf te vallen en sta weer op. Want elke stap telt.

MEET WUBBO – onze Polar BEAR

‘Zeespiegeltje, zeespiegeltje aan de wand…’

We kennen allemaal het sprookje van Sneeuwwitje. Ze was te mooi voor de wereld van de boze koningin en werd vergiftigd met een appel, omdat deze de waarheid niet kon horen. Gelukkig kuste de prins haar wakker. 

De waarheid doet inderdaad soms pijn. Met oceanen vol plastic, het massaal uitsterven van plant- en diersoorten, met daarbovenop natuurrampen, zijn de gevolgen voor jou misschien niet te overzien. Maar open je ogen.

Voor mij als ijsbeer is het te laat. De ijskappen smelten in rap tempo en de zeespiegel zal stijgen. We hebben zee-ijs nodig om te jagen. Zonder ijs ben ik gewoon geen ijsbeer. Zo eenvoudig is het.

Maar voor jou is er een weg uit dit verhaal. Jij hebt toekomst. Ik roep je op te vechten voor je rechten. Maak je geen zorgen om Moeder Aarde. Ze overleeft het zonder jou. Doe het voor jezelf, want jij hebt haar hard nodig.

En we staan op een belangrijk kantelpunt, daarna is er GEEN weg terug. Dus doe mee en zorg dat we de Global Goals halen in 2030. Het is er op of er onder. Alles is winst. And remember ‘It’s better to be safe than sorry’. Want ….als je dit nog niet wist….

De zee …die neemt je mee…