De Tryout Global Goals Go in Leeuwarden werd goed ontvangen door Gemeente Leeuwarden en studenten van NHL Stenden University en MBO Aeres. Ze deden mee aan de tryout om een indruk te krijgen van dé game over Sustainable Development Goals.

Doel van het spel Global Goals GO is een laagdrempelige kennismaking met de 17 werelddoelen voor duurzame ontwikkeling, ook bekend als de Sustainable Development Goals (SDG’s) ofwel de Global Goals.

Global Goals Gemeente

Bouwe de Boer van Gemeente Leeuwarden en Freonen fan Fossylfrij Fryslân kent ze maar al te goed, de Sustainable Development Goals. Echter de nieuwe interactieve game Global Goals GO van Basecampus kende hij niet! Daarom was het tijd voor een kennismaking. 

En wat een leuke en leerzame ervaring was dat! Niets te gek voor deze bevlogen man in actie.👏 Bonuspunten voor de interessante gesprekken met nietsvermoedende voorbijgangers in het centrum van Leeuwarden.

Een mooie mix van humor, feitjes en interactie met publiek!

Bouwe de Boer (gemeente Leeuwarden)

Gemeente Leeuwarden is al sinds 2019 Global Goals gemeente en ondersteunt daarmee de SDG’s die in 2015 zijn vastgesteld door 193 landen van de Verenigde Naties. Het zijn doelen ván iedereen en vóór iedereen. Het is daarom belangrijk dat iedereen ze kent.

Global Goals GO

De opdrachten in Global Goals GO zijn opgebouwd vanuit ons programma GROW. Dit zijn 4 ingrediënten voor elke activiteit: DOEN, DENKEN, VOELEN en DELEN. Zo kan iedereen meedoen. De Global Goals leer je zo spelenderwijs kennen. Het spel is bedoeld voor jong en oud en is leuk om te doen voor iedereen die goed ter been is.

Scholen in Leeuwarden werken mee

Ook de videonerds studenten van NHL Stenden Hogeschool en MBO Life Sciences toonden zich ware winnaars tijdens deze try-out. Zij speelden mee in het kader van hun schoolopdracht. Ze werken aan een tutorial met instructies over de game, zodat deelnemende teams in de toekomst zelfstandig aan de slag kunnen.

Global Goals kun je zo leuk maken als je zelf wilt. Er valt een wereld te winnen, laten we dat samen doen! Wil jij ook Global Goals GO spelen in Gemeente Leeuwarden of elders? Check dan onze locaties of informeer naar de mogelijkheden.