Zin in avontuur?

Ontdek de werelddoelen met Global Goals GO. Kom daarvoor deze zomer naar Egmond aan Zee of Castricum en ga met je gezin, vrienden of familie op ontdekkingstocht. Deze interactieve outdoor game brengt je via een real life gps-route op de mooiste plekjes in de omgeving en laat je kennismaken met de Global Goals – ook bekend als de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Global Goals

De Global Goals zijn de blauwdruk voor een duurzame toekomst. Ze bestaan uit 17 werelddoelen die zijn vastgesteld door de Verenigde Naties om van deze wereld een betere en gezonde plek te maken in 2030.  Helaas zijn ze niet bij iedereen bekend.

Daarin willen wij verandering aanbrengen. Deze zomer verandert het Noordhollands Duinreservaat daarom in een digitale playground. Een ’rescue’ room in de open ruimte. Waarbij de teams via een mobiele app, op unieke GPS locaties, toegang krijgen tot oefeningen en opdrachten over de Global Goals.

PWN Speelweide Global Goals GO

Gebiedsbeheerder PWN

Waterleidingbedrijf PWN is beheerder van het duingebied en heeft Basecampus een vergunning verleend voor deze interactieve game. Want water is niet alleen leuk om mee te spelen, water is van levensbelang. Een basisbehoefte van de mens. Zonder zoet water kunnen we niet leven overleven.

Tijdens de wandeling ontdekken de deelnemers de werelddoelen op een speelse manier. Het is een leuke en leerzame activiteit en het maak mensen bewust van hun omgeving. Duurzaamheid is een breed begrip, de Global Goals maken dit tastbaar voor iedereen. Bovendien fungeren ze als universele taal, als iedereen ze kent. Het werkt net als met spelregels in de sport, je leert elkaar ‘verstaan’ zonder woorden.

Speel Global Goals GO op de volgende locaties

Global Goals GO spelen is mogelijk op verschillende locaties; waaronder Castricum en Egmond aan Zee. In Castricum zijn bijvoorbeeld 2 routes; de Noordroute van 6 km en de Zuidroute van 9 km. Startlocatie daarvan is bezoekerscentrum De Hoep. De route in Egmond aan Zee is 4 km. Hier is de start bij “Terug naar de kust’ in de Voorstraat. Inhoudelijk is Global Goals GO op alle routes gelijk.

Elk team team bestaat uit 3-6 personen en krijgt 2,5 uur de tijd voor alle 17 wereldopdrachten. Na de start gaan teams op eigen gelegenheid op weg. Er is voldoende ruimte om dit geheel naar eigen smaak in te vullen. Kortom alle reden om mee te doen!

Ben je benieuwd naar Global Goals GO maar speel je liever met een eigen groep? Neem dan contact op over de mogelijkheden.