Samen met Petra een dagje geholpen bij de collega’s van #Gejut uit Egmond aan Zee met circulaire workshops tijdens het UPFest in de Grote Kerk in #Alkmaar.  Kinderen (en ouders die zich weer kind voelden) gaven #plasticsoup een tweede leven. Ze gingen naar huis met zeldzame exemplaren – van met uitsterven bedreigde diersoorten – als zeepaardjes, stekelvissen en bijzondere kwallen.

Sub Club – El kombi uit Alkmaar had alvast een paar (duizend) bierbekers opgevist uit de Alkmaarse grachten. Met hun Sup-it-Up clean ups halen ze veel zwerfafval uit het water. De bekers die tijdens een feest op straat zijn gegooid, belanden door de wind vaak in het water. En komen via het binnenwater uiteindeljk terecht in zee. Mocht je je afvragen waar plasticsoup vandaan komt, dit begint vaak gewoon met iets laten slingeren op straat.

Ook was de SDG bus van SDG Nederland aanwezig met Mena Leila Kilani. Om het UPfest compleet te maken vertelde de Pasticsoup surfer Merijn Tinga een goed verhaal heeft over microplastics

Er was veel te doen voor jong en oud. Van deodorant maken tot lege melkpakken upcyclen tot een fantatische pet of strandstoel. Je moet maar op het idee komen.

Jellyfish van bierbekers uit de grachten van Alkmaar
Up Fest Alkmaar

Ook SUB Boosters Lotte en Dominique waren natuurlijk van de partij om vele bekende gezichten te zien. Wil je bedrijfsmatig met de Sustainable Development Goals (SDG’s) aan de slag, bezoek dan hun website voor verrassend veel praktische informatie via whitepapers, workshops en meer.

Kortom, het was een dag vol inspiratie. Wij voelden ons als een vis in het water, tussen deze gelijkgestemden. Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Wij houden je op de hoogte. Dus houd de agenda in de gaten. Kun je niet wachten en wil je zelf alvast zo’n gave workshop boeken bij Gejut, dat kan! Voor meer info info@gejut.nl

🌎 Life is good